3D tlač dokáže s ľahkosťou vytvoriť tvary a uhly, ktoré by bolo príliš zložité alebo finančne náročné dosiahnuť tradičnými výrobnými postupmi. Zároveň ponúka obrovské možnosti farebnosti a vlastností materiálov. Výhody a všestrannosť 3D tlače by však pre tieto aplikácie pre inovátorov a dizajnérov nestačili. Potrebné sú skúsenosti a odborné zručnosti modelovania, návrhu produktov a designu priamo u výrobcu prototypov, aby bol výrobok funkčný a zároveň vhodne prispôsobený pre technológiu výroby. Zákazník očakáva, že výrobok bude plniť určité želané funkcie, skúsený odborník však vie upozorniť na možné výzvy a navrhnúť vylepšenia, na ktoré sám zákazník ani nepomyslel a v konečnom dôsledku výrazne zvýšia hodnotu výrobku. V takýto proces navrhovania prototypov, ktoré majú šancu dostať sa na trh aj vo veľkosériovej výrobe veríme v spoločnosti i-industry. V i-industry pracuje tím odborníkov, ktorí každý deň riešia inovačné aj dizajnérske projekty a návrhmi funkčných riešení pomáhajú zhmotniť víziu zákazníka. Potvrdzuje sa nám, že zadávateľ veľmi oceňuje, že nemusí na všetko myslieť sám, ale má v nás tím, na ktorý sa môže spoľahnúť a kedykoľvek obrátiť pre konzultáciu.

Výber nedávnych prototypových projektov, ktoré sme zhmotnili pre dizajnérov a inovátorov

Robota Wall-e vyrobila spoločnosť i-industry pre Zlatoš Family, ktorá zabezpečuje inovatívne a zdravé stravovanie, aplikácia pre súkromnú školu UNOS v Nitre. Zákazník si po výrobe doinštaloval počítač a snímač jedla. Do bruška robota deti vložia tanier s nedojedeným jedlom, systém tanier odfotí a vyhodnotí, koľko percent porcie dieťa zjedlo. Na základe toho vedia vyhodnocovať, ktoré recepty majú úspech a ako navoliť jedálniček, aby bol správne vyvážený a zároveň pre deti zaujímavý.

Takmer 2 metre vysoká moderná socha psa vyrobená v i-industry z odľahčeného plastu pre novootvorený showroom Galéria Dogs Square SkyPark Bratislava. Socha bola vyrobená 3D tlačou, povrch prebrúsený a lakovaný do bielej farby, súčasťou bol návrh závesného systému pre inštaláciu do  stropu, socha je umiestnená nad predajným pultom. Foto: Lenka Némethová

Personalizované kryty na zvýšené sanie pre off road vozidlá. Zákazník výrobok vymyslel a i-industry zhmotnilo v jeho firemných farbách s logom v sériovej výrobe stovkách kusov.

Umelecké sochy medvedíkov i-industry tlačila a pripravovala povrch pre lakovanie pre umelca Marro, ktorý sa venuje tvorbe obrazov. Zákazník rozširuje portfólio a ponúka autorské umelecké doplnky do interiéru, ktoré sú každý kus farebný originál

Prototyp nábytku pre dizajnérku Yva Gondová, kolekcia Wrinkles pre jednoduchší život nielen pre seniorov. Univerzálny nábytok kombinujúci moderné tvary a praktické podsvietenie spoločnosť i-industry vyrobila 3D tlačou, aby zabezpečila požadovanú pevnosť a zároveň nízku hmotnosť pre lepšiu manipuláciu s nábytkom.